Kodály-est a berlini magyar nagykövetségen

Kodály Zoltánra emlékeztünk

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
A Kodály-emlékév adott inspirációt, hogy Kodály-estet szervezzünk Berlinben.
plakátkórusműsorprogram

Ösztöndíjastársammal, Dúcz Erzsébettel közösen rendeztük meg az estét azzal a céllal, hogy Kodály Zoltánra emlékezzünk, hogy megmutassuk, hogy milyen sok magyar muzsikus él Berlinben és természetesen azért is, hogy egy igazán kellemes estét töltsünk el közösen a nagykövetségen. Izgalmas programot állítottunk össze. Az érdeklődők népzenei, komolyzenei és könnyűzenei produkciókkal is találkozhattak, amelyek mind Kodály munkásságához kapcsolódtak.

Ezen kívül két kisebb előadás is elhangzott, az egyik Kodály gyűjtőútjairól, a másik pedig a zenei nevelésről, a Kodály-koncepcióról. Valamint ezen az estén mutatkozhatott be először a berlini magyar közösségi kórus, Kodály Esti dal című kórusművét énekeltük.

Már január óta próbáltunk az eseményre, szerencsére ez az este és a próbafolyamat meghozta a kedvet az éneklőkben a folytatáshoz. Megpróbáltunk minél több magyar muzsikust, előadót bevonni, minél inkább megmutatni az itt elő tehetségeket. Elégedetten zártuk az estét, nagyon sokan eljöttek és igazán sokan kíváncsiak a folytatásra.