Munkánkról

2019.09.12.
24 órás szentségimádás  a Prágai Szent Henrik Templomban, zárókoncert
Most szeptember 5-6-tól kezve a prágai magyar katolikus közösség minden hónap első csütörtökén-péntekén 24 órás szentségimádást tart a Szent Henrik és Kunigunda templomban a plébános, Balga Zoltán atya vezetésével.
2019.09.12.
Keszkenő Néptánccsoport
A Perth-ben élő magyar közösség a hagyományokhoz híven idén is megtartotta Szent István Bálját, melyen rengetegen mulattak, többen, mint arra előzetesen számítani lehetett.
2019.09.11.
Közös játék a továbbképzésen
Augusztus végén a Zrínyi Ifjúsági Kör pedagógusai, az itt tanító önkéntes tanárok, és szülők népi játék szakmai továbbképzésen vehettek részt. A Szent László Iskola udvarán közösen játszottunk, énekeltünk, mondókáztunk.
2019.09.09.
A brüsszeli gyülekezet
A többéves működésre visszatekintő Brüsszeli Magyar Protestáns gyülekezet szeptember 8-án, ünnepi istentisztelettel kezdte meg idei tanév alkalmait. Az istentiszteleten bemutatkozott a gyülekezet új lelkésze is, Ratkovics Petra.
2019.09.09.
mézesek
Tavaly, mielőtt hazamentem volna, az utolsó rendezvényen, a karácsonyi ebéden szerettem volna valamivel megköszönni az itteni közösség tagjainak, hogy a megismerhettem őket, így mézeskalács díszeket sütöttem és díszítettem nekik. Innen jött az ötlet...
2019.08.31.
Üzenet
Aucklandben az augusztus 20-i ünnepély gyermekprogrammal és egyben ünnepségre való felkészüléssel kezdődött.
2019.08.25.
Biztos helyesen írtad?
A São Paulo-i Magyar Ház a Szondi György Cserkészcsapattal együttműködve intenzív magyar nyelvtanfolyamot szervezett. A tanórákat mi, Sao Paulo-i ösztöndíjasok tartottuk.
2019.08.25.
Hímző kör a Magyar Klubban
A nyelvtanítás, népdal-, ének-, valamint a néptánctanítás mellett fontosnak tartom a kulturális nevelést is erősíteni a Córdobai Magyar Körben. Szeretném a gyerekekkel és a felnőttekkel egyaránt megismertetni a különféle kézművestechnikákat a...
2019.08.22.
Szent István nap
Augusztus huszadikát, mint Szent István napját, Mária Terézia nyilvánította először nemzeti ünneppé. A XIX. század első felétől a Szent István napján megtartott Szent Jobb körmenet nagyszabású népünnepéllyé vált. Napjainkra, katolikus ünnepből...
2019.08.19.
Szentelt kenyér
A Perth-ben élő magyar közösség egyik legfontosabb ünnepe a Szt. István nap, amikor is összegyűlik a közösség apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljenek és megemlékezzenek államalapítónkról.

Oldalak