Anyák napja a felső-ausztriai magyar közösségben

/ Kalmár Eszter /
kalmar.eszter képe
A Felsõ-Ausztriai Magyar Kultúregyesület, a Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda a Cserkészekkel karöltve május első vasárnapján anyák napi ünnepséget tartott a Jó Pásztor (Guter Hirte) templomban, Linzben.
Közös énekSzavalókVersmondók

 A műsorra délelőtt, a mise keretén belül került sor, melyet Szabó Ernő atya celebrált. Többek között felhívta a figyelmet, mennyire fontos szerepet töltenek be életünkben az édesanyák, akikre szeretettel és hálával kell gondolnunk.

Először az óvodások műsora következett, akik énekekkel és gyönyörű versekkel köszöntötték az édesanyákat. Felléptek: Tőzsér Lilike, Tőzsér Zselyke, Medve Barbara és Bakos Botond. Az iskolások kis és nagycsoportja megható verses összeállítással készült. Verset mondott: Pangyelka Jázmin, Pangyelka Elíza, Karnics Szandra, Karnics Dávid, Kladek Konrád, Kladek Emília, Rauhofer Lili, Rauhofer Bruno, Tóth Frida és Kuti Richárd.

Végezetül a gyerekek és a felkészítő tanárnők, Kladek Antal Mónika és Medve Alexandra virággal a kezükben egy közös anyák napi énekkel zárták a műsort. 

A délután szeretetvendégséggel ért véget, ahol az ünneplő közönség a szülőkkel és gyerekekkel együtt nagyszerűen érezte magát. Újra bebizonyosodott, hogy jó együtt lenni, jó együtt ünnepelni!