„Zsák, zsák, teli zsák, piros alma, arany ág…”

/ Fodor Kinga /
fodor.kinga képe
A windsori magyar gyerekek nagyon szerencsések, hiszen az elmúlt hétvégén kétszer is találkozhattak a Mikulással. A nagyszakállú december 3-án a Windsori Magyar Kultúrközpontban, december 4-én pedig a Páduai Szent Antal Római Katolikus Plébánián tette tiszteletét, ahol a magyar közösség legifjabb tagjainak adott át ajándékcsomagokat. A gyerekeket és szüleiket mindkét helyen izgalmas kísérőprogramokkal várták a szervezők.
Karácsonyfadísz készítésBűvész Show is várta az érdeklődőketTalálkozás a MikulássalTalálkozás a Mikulással 2.

Szombat délután vidám gyermekzsivaj töltötte meg a Magyar Kultúrközpontot, jelezve, hogy körülbelül ötven gyermek várja izgatottan a Mikulással való találkozót. Természetesen a várakozás percei sem teltek eseménytelenül: a kicsik választhattak, hogy mézeskalács-díszítéssel, karácsonyfadíszek készítésével, vagy körjátékokkal szeretnék eltölteni a Mikulás érkezéséig hátralévő időt. Kicsit és nagyot egyaránt megörvendeztetett Kun Attila bűvész bemutatója, akinek varázslatos trükkjeivel sikerült enyhítenie a várakozás izgalmát a gyerekekben. Végül csengőszó közepette megérkezett a várva várt Mikulás is, aki ajándékosztás közben örömmel hallgatta a gyerekek verseit és a fülébe súgott karácsonyi kívánságokat. Az ünnepség végeztével minden apróság elégedetten, a Mikulástól kapott ajándékok és saját készítésű díszek társaságában térhetett haza.

 

Vasárnap koradélután, a Páduai Szent Antal Plébánia windsori temploma adott helyet a második Mikulás ünnepségnek, amellyel a szervezőknek szintén nagyon sok kisgyermeknek sikerült örömet szerezni. Az ünnepséget megelőző szentmise és Kiss Barnabás atya prédikációja kiváló alkalmat nyújtott a híveknek, hogy elmélyedjenek az előttük álló ünnepkör valódi jelentőségében és teljes valójában meg tudják élni advent és karácsony ünnepét, ezt lüvetúem a plébánia minden hívet meginvitált Mikulás-napi ebédjére. Az ínycsiklandozó ebéd persze elsősorban a felnőtteket kötötte le. Az apróbbak egyre izgatottabban várták a nap főszereplőjét, a Mikulást, amelynek hangot is adtak: ebéd után felcsendült az első ének, amelyet újabb és újabb Mikulás-váró dalok követtek. A nagy éneklés és mondókázás közepette, csengőszó kíséretében, kisvártatva betoppant a Mikulás is, aki ajándékcsomagokkal örvendeztette meg a gyerekeket.

Természetesen óriási köszönet illeti mindkét ünnepség szervezőit, akiknek sikerült egy-egy önfeledten boldog, vidám karácsonyi hangulatú nappal megörvendeztetni a windsori magyarság apraja-nagyját!