Vers- és prózamondó verseny Chesterben

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
Második alkalommal rendezte meg ezt az eseményt a Szóló Szőlő Tanoda. Nagy örömünkre a mi chesteri gyerekeinken kívül Manchesterből is érkeztek versenyzők.

Az izgalmakat oldva a napot játékos foglalkozással kezdtük, amelynek keretében magyar költőkkel és verseikkel ismerkedtek meg a jelenlévők. A versekhez játékos feladatokat készítettünk, néhány perc múlva már nyoma sem volt a kezdeti szorongásnak.

A közös ebéd után a szülők és a zsűri is megérkezett. Tanodánk vezetője, Kádárné Szász Hilda köszöntötte a megjelenteket, és Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című művéből a versíró versenyről szóló fejezetet olvasta fel. A téma nagyon is aktuális volt, a gyerekek és a felnőttek is nagyokat nevettek az előadás során.

Ezután a versenyzők sorszámot kaptak és ez alapján mondta el mindenki a kedvenc versét vagy prózai művét. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen az előadásokon látszott, hogy nagyon sokat készültek rá. Ezért arra jutottak, hogy nem hirdetnek helyezetteket, mindenkit egyformán értékeltek. Az oklevelek, magyar mesekönyvek átvételekor a zsűritől minden kisgyerek kapott útravalóul néhány biztató szót, dicséretet.

A gyerekek jókedvűen, elégedetten távoztak ezen a délután. Nagyon büszkék voltunk rájuk és a szüleikre, hogy időt, energiát nem kímélve készültek erre a versenyre. Mi szervezők pedig örültünk, hogy magyar irodalmat hallhattunk a gyerekek előadásában. Reméljük kicsit közelebb hoztuk őket a magyar kultúrához, mert ahogy Kosztolányi Dezső is  mondja: ”Csak anyanyelvemen lehetek igazán én”.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és reméljük jövőre is találkozunk!