Ünnepek, vacsoraestek, tánc, tánc, tánc és még egy kis tánc

/ Kis Zoltán /
kis.zoltan képe
Az elmúlt másfél hónap során rengeteg kihívással és feladat elvégzésével küzdöttünk meg, Mi, melbourne-i KCSP-ösztöndíjasok. Mostani cikkem egyfajta hiánypótlás is, mivel folyamatosan halogattam megírását, a ,,jövőheti programot is beleírom még" gondolatom miatt. Mostani cikkemnek pedig már annyi mindent kellene tartalmazni, hogy kénytelen voltam megírása előtt némileg szelektálni a történések között.
Apák napi ünepségAugusztus 20. ünnepség MKK táncosaiAugusztus 20. plakát

Az elmúlt időszakban két nagyobb és több kisebb feladat volt, melyben nagy szerepet vállaltunk. Az egyik a magyar államalapítás évfordulójának méltó megünneplése, a másik pedig egy apák napi műsor, és a hozzá kapcsolódó vacsoraest előkészületeiben való segítség nyújtás volt. Táncoktatóként mind a két ünnepre elsősorban táncos műsorrészlettel járultam hozzá az ünnepek fényének emeléséhez.

Az augusztus 20-i megemlékezésre a Magyar Kultúr Kör táncosainak sikerült elkészíteni egy koreográfiát, mely előadásmódját tekintve, valamint zeneválasztásában is eltér a csoport megszokott repertoárjától. A tánc és az egész megemlékezés nagy tetszést aratott a közönség körében. Az ünnepségen részt vett a Viktoriai Magyar Tanács elnöke, valamint a melbourne-i főkonzul is, akik ünnepi beszédükkel tovább emelték az est fényét. Az egész műsorról és annak előkészítéséről is egyaránt elmondható, hogy az itteniek nagyon pozitívan álltak hozzá, minden fellépő akit megkerestünk első kérésre elvállalta a szereplést, és örömmel vettek részt a műsoron.

Az elmúlt hónap másik fontos eseménye az apák napi ünnepség volt, melynek alkalmából egy vacsoraest került megrendezésre a Magyar Kultúr Kör rendezésében. Az esemény előkészítésében és a fellépő táncosok és gyermekek felkészítésében nyújtottunk segítséget. Emlékszem, mikor a felkészítés alatt elmondták, hogy számos feladattal kell majd szembenéznünk munkánk során, melyek közül nem mindegyik fog teljes mértékben a szakterületünkhöz kapcsolódni. Hát ez így történt itt is, mert szó szerint nagy kanalam volt abban, hogy az est sikeres legyen, mert a vacsorán feltálalt krumplipüré elkészítésében is oroszlánrészt vállaltam. :)

A két nagy ünnep mellett számos feladatunk akadt. Ezek közül elsősorban a rendszeres tanításokat emelném ki. Öt különböző táncanyagot tanítunk négy csoportnak, melyekből lassan a koreográfiák összeállítása is kezdetét veszi. Kiemelném továbbá, hogy szoros együttműködésben vagyunk egymással, és amennyiben lehetőség van rá, egymás fogadószervezeteinek rendezvényein is megpróbálunk minél többet segíteni, aktívan részt venni.