Táncház az argentin fővárosban

/ Nagy Éva Lívia /
nagy.eva.livia képe
Buenos Airesben 48. alkalommal rendeztek táncházat a Mindszentynum Kultúrházban. A program tánc- és népdal tanítás volt Fóthy Zsuzsa szervezésében, illetve magyar vacsora is, amelyet Paál Magda készített el.
A 48. táncház résztvevői a Mindszentynum KultúrházbanA vacsora finom töltött paprika volt, amely nagyon gyorsan elfogyott.Közös fotó az operaénekesekkel, a mentorral, és a program szervezőjévelMoldvai tánctanítás

A táncházba olyanok is ellátogattak, akik kizárólag egy finom magyar fogásra vágytak, de aztán a jó hangulat őket is táncba csábította. Ezen kívül részt vettek a Regős és Kolomp néptáncegyüttesek táncosai, a helyi egyetemen magyar nyelvet tanuló diákok, illetve egykori néptáncosok.

Az eseményen az érdeklődő kezdők számos magyar tánctípussal ismerkedhettek meg, majd később a tapasztalt táncosoknak biztosítottunk zenét a felhőtlen mulatáshoz. Mivel mi Rábaközből érkeztünk, elsőként ezen tájegység táncainak alapjait tanultuk meg, majd moldvai és buzai táncoktatás zajlott. A résztvevők nagy örömmel fogadták az újdonságokat.

A rendezvény nagyon jól sikerült, hajnalig tartó népdaltanulás és mulatozás mellett különböző kultúrák táncaiból is láthattunk néhányat. Az Argentínában élő lengyel, illetve örmény nemzetiségűek jelenlévő képviselőitől kaptunk táncaikból kis ízelítőt. Emellett jelenlétével megtisztelt bennünket négy operaénekes, akik hálájuk jeléül rövid előadást tartottak a jelenlevőknek. A hangulat fergeteges volt, következő alkalommal is szeretettel várunk minden érdeklődőt.