Otthonról otthonra

/ Orbán Johanna /
orban.johanna képe
Április eleje a világ nagy részének az új helyzethez való alkalmazkodással telt. Megtalálni a módját hogyan tudunk egymáshoz kapcsolódni az elszigetelt állapotban, hogyan építjük be az otthoni napi rutinunkba a közösségi háló adta online programokat.
nepienek.png

Bevezettünk egy új online programot, a népiének-órát és így készülünk az Adelaide-i Erdély napra Zoom segítségével. Nagyon lelkes a csapat és én is, várjuk a heti találkozásokat, egymás társaságát. A táncpróbák is folytatódnak, amin én is részt veszek. Az Istentiszteletekre készülve, minden héten készül két ének – népi énekes végzettségemre való tekintettel –, amit az Adelaide-i Magyar Református Gyülekezet YouTube csatornáján közlünk és kiküldjük hírlevélben a tagoknak, az együtt éneklés örömére. 

Varga Ramóna ösztöndíjas társammal a gyerekeknek a Cimbora Füzetekhez felveszek minden héten egy tematikába illő népdalt. Az oktató videóknak létrehoztunk egy YouTube csatornát, logóval Hungarian Adelaide címmel, így átlátható az énekes és néptáncos anyag mindenki számára otthonról is. 

Hálás vagyok, hogy így tudunk egymáshoz kapcsolódni ebben a nehéz időszakban, ilyen távolságból is otthonról otthonra.