A melbourne-i hittanosok virtuális keresztútja

Rendhagyó, mégis varázslatos húsvéti ünneplés Melbourne-ben

/ Rácz Eszter /
racz.eszter képe
A videó, amelyet együtt hoztunk létre, képekből, és a közösség tagjai által rögzített szövegekből áll.
A videó, amelyet együtt hoztunk létre, képekből, és a közösség tagjai által rögzített szövegekből áll.

Az idei április úgy indult a földtekének ezen déli csücskében, ahogyan még április nem indult máskor.

A modern ember életében kevés olyan helyzet van, amin nem képes változtatni, így vagy úgy javítani. Az idei vesztegzár egy ilyen helyzet volt, de minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

Az online nyelvoktatásban újabb és újabb dolgokat próbáltunk ki a kollégáimmal. Folyamatosan értekezleteket tartottunk az éterben, hogy segítsük egymást felzárkózni a legújabbként kiadott applikációk és programok világában. A közösségek között az összetartás erősödött, az órák online kerültek megtartásra. A Regnum Marianum iskolával minden szombat este online kvízt tartottunk – és tartunk ma is –, ami minden alkalommal fantasztikusan sikerült és igazi közösségi élménnyé alakult.

Elérkezett a húsvét. A melbourne-i magyar közösségek különbözőképpen készültek erre az alkalomra. A Regnum Marianum Katolikus Egyházközösséggel és a hozzá tartozó Regnum Marianum Hungarian School-al egy virtuális keresztúttal készültünk, hogy méltóképp megünnepelhessük ezt az ünnepet.

A gyerekek és a szülők felvettek egy-egy történetet a stációkból, és egy fantasztikus videót csináltunk belőle. Mindenki lázasan készült erre az alkalomra, szövegeket, képeket válogatott, hangot rögzített, videót vágott, és szervezkedett. Így készült el a videó, majd a családok az otthonuk meghitt közegéből, mégis együtt, a közös munka gyümölcsét nézve és hallgatva ünnepelhettek.

Különleges alkalom lett, soha egyikünk sem gondolta, hogy virtuális ünnepléssel fogjuk várni a húsvétot, de mégis hátborzongatóan valódi, meghitt, szívvel-lélekkel ünneplés lett belőle.