Magyar kvízest Melbourne-ben

/ Dr. Kiss Máté Jenő /
kiss.mate.jeno képe
Szombat este első alkalommal tartottunk magyar kvízestet a melbourne-i Regnum Marianum Plébánia közösségi termében. A tervek szerint a következő hónapokban a kvízprogramot kéthetenként rendezzük meg.
CsoportképA győztes csapatCsapatokPillanatkép

A melbourne-i magyar kvízestet a Magyarországon évek óta töretlenül sikeres Quiznight nevű pubkvíz szabályai szerint játszottuk. A Quiznight egy olyan kvízjáték, amelyben nem egyének, hanem 3-6 fős csapatok mérik össze tudásukat a legkülönbözőbb műveltségi területeket (pl. sport, irodalom, történelem, földrajz) érintő kérdések alapján. A sikerhez a tárgyi tudás és műveltség mellett a kreativitás és a csapatmunka is elengedhetetlen. A játékot a kvízmester vezeti, aki jelen esetben a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa volt.

Az érdeklődés és a részvétel felülmúlta a várakozásokat. Többen családostul érkeztek, így a csapatokban minden korosztály képviseltette magát kisgyermektől nyugdíjasig. A győztes csapat a Szombat Esti Lázálom csapat lett, a villámkérdésekben az Öregek Tanácsa bizonyult legjobbnak.