Magyar est Berlinben a néptánc és a jó beszélgetés jegyében

/ Dúcz Erzsébet /
ducz.erzsebet képe
A berlini Magyar Egyesület soron következő estjén érdekes témával, népzenével, tánccal találkozhattak a résztvevők, amelyet egy kis étel és ital is megkoronázott. Az est szeptember 16-án került megrendezésre a Magyar Nagykövetségen.
A fellépőkA beszélgetés

A program meghívott vendége Maren Schoening volt, aki a Deutsch-Ungarisches Jugendwerk képviseletében mesélt a szervezet tevékenységéről és programjairól.  Schoening asszony előadásában kitért a szervezet fiatalokkal végzett munkájára, az együttműködés különböző típusaira, illetve a fiatalok számára elérhető cseretáborok jelentőségére is. A beszélgetést Hans-Ulrich Moritz, társaságunk elnöke moderálta, melynek végén a közönség tagjai számára is volt lehetőség kérdéseket feltenni. Öröm volt látni, hogy a közönség érdeklődve vett részt a beszélgetésben, kérdésekkel szóval tartva Schoening asszonyt. A szervezet munkájáról ide kattintva találnak részletes információt.

A beszélgetést követően berlini magyar fiatalok néptánc és népzene produkciója következett, miközben a vendégek egy pohár italt is elfogyaszthattak. A táncelőadás megalkotója Dániel Sándor, citerán kísért Gargya Sándor. A berlini táncosok egy magyar és német fiatalokat összefogó kezdeményezés táncosai. Táncpróbáik nyitottak, minden szerdán este 7-től megtalálhatóak a berlini Zum György vendéglátóhelyiségben.

Mind a berlini Magyar Egyesület, mind a táncegyüttes további programjaira szeretettel várjuk az érdeklődőket!