Két magyar ajkú hölggyel bővült a lélekszám Perthben

/ Csekő Eszter /
cseko.eszter képe
A megérkezést követően az első hét izgatottan telt. Minden kétséget kizárólag lenyűgöző Nyugat-Ausztrália környezete. Mindemellett azonban már az első napokban találkoztam a Nebuló Magyar Iskola oktatóival és megkezdtük a közös munkát.

 

Az járvány körülményeihez mérten is remekül megállja a helyét a Magyar Oktatási és Kulturális Centrum, ahogy mi hívjük HECC. Az ausztrál hatósági előírások érkezésemtől kezdve lépésről-lépésre szigorodtak. Sajnos ennek következtében megrendezésre kerülő eseményeinket le kellett mondani, mint például a Húsvét, a napközi tábor, a hétvégi tanórák és a pénteki Nebulócska összejövetelek. Addig is, online tartjuk a kapcsolatot az Iskola nebulóival. A gyerekek remekül veszik az akadályokat, fegyelmezetten vesznek részt az virtuális tanórákon. Mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megfelelő módon megtarthassuk az órákat, így senki sem marad egy kis „magyar” nélkül a szigorítások alatt sem.

Ám nem csak a HECC tevékenykedik buzgón ebben természeti csodákban gazdag városban, hanem a Nyugat Ausztráliai Magyar Egyesült is, ahol Trázsi Emese - szintén Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas - izgatottan áll a tennivalók elé. A kialakult helyzet okozta nehézségeket egymást támogatva próbáljuk átvészelni és készülünk a nagy visszatérésre!