Kis karácsony, nagy karácsony kisült-e már a kalácsom…

/ André Katalin /
andre.katalin képe
A londoni és London környéki magyar hétvégi iskolák közül az egyik leglátogatottabb a Mosoly ovi-suli, amelynek jelenleg 6 csoportjában összesen 100 kis diák van, és a várólista is hosszú. Méltán népszerű ez a szombati iskola, ahol fantasztikus vezetés és tanári gárda alakult ki az évek során.
karácsonykarácsonykarácsonykarácsony

Mindamellett, hogy az oktatásra és foglalkozásokra is nagy hangsúlyt fektetnek, az is szimpatikussá teszi az iskolát, hogy az órák előtt néptáncfoglalkozást tartanak (Csillagszeműek, Anglia), az órák után pedig rendszeresen van matiné, amire Magyarországról hívnak vendégelőadókat (pl.: Gerendás Péter, Gryllus Vilmos, Berg Judit).

Decemberben természetesen az adventi várakozásról, Mikulásról és karácsonyról szóltak az órák és a programok. Mi is, a „Felfedezők” csoportjával készültünk a közös műsorra, ahol vers, tánc, éneklés, és egyéb egyéni produkciók színesítették a programot. A gyermekek és tanárok mind kaptak ajándékot a Mikulástól, aki senkiről sem felejtkezett el.

Szerencsésnek érzem magam, hogy már negyedik hónapja segítő tagja lehetek az iskolának, ahol a jó hangulat mindig garantált, és a jelszó: MOSOLY :)