Kirándulás a melbourne-i katolikus iskolával

Óceánpart, csapatjátékok, és tábortűz

/ Rácz Eszter /
racz.eszter képe
Márciusi érkezésem után rögtön a Regnum Marianum Hungarian School hétvégi táborába csöppentem. A Melbourne melletti Anglesea-ben került megrendezésre a négy napos tábor, ahová az iskolában tanuló gyerekekkel együtt a szülők is eljöhettek.
A Regnum Marianum Hungarian School csapata, gyerekek, szülők, tanárok az óceán partjánA Regnum Marianum suli diákjai reggeli ébresztőt énekelnek az aluszékonyabbnak.Gyerekek és felnőttek métáznak az óceánpartonA gyerekek egyszerű, magyar dalokat tanulnak meg eljátszani és énekelni az ukulelén

Anglesea egy óceánparti kis falu a Great Ocean Roadon, mi a helyi Araluen Lutheran Camp-ben foglaltuk el szállásunkat. A tábor nagyon szervezett volt, és azt láttam, hogy mindenki nagy örömmel veszi ki a részét a tevékenységekből. Mindnyájan azon dolgoztunk, hogy egy fantasztikus közös élményt szerezzünk. Rengeteg olyan játék volt, ahol a gyerekek különböző, számukra megfelelő szinten használhatták a magyar nyelvet. A közös játék közben új barátságok is születtek.

Már az első este megtaláltam a helyem, segítettem a vacsora elkészítésében, miközben meghallgattam néhány ember izgalmas történetét, hogyan kerültek ide, Melbourne-be. A főzést "vetésforgóban", közösségileg oldották meg; minden étkezés egy-egy felnőtt vezetésével, gyerekek közreműködésével készült el. Közben folyamatosan gyermekprogramok voltak, amiket a szülők szintén közös munkával szerveztek meg és bonyolítottak le. 

Az első estén kvízjáték volt a gyerekeknek vacsora után. Másnap délelőttől ügyességi vetélkedők, felnőtt-gyerek vegyes csapatokban. Mindenki nagyon élvezte a különböző, mókás feladatokat. Volt ukuleleóra, tábortűz és éneklés, tudásösszemérő csapatverseny a gyerekeknek, kvíz a felnőtteknek, kézműves foglalkozások, foci, méta, túrázás, rejtvénymegoldás a túra alatt, és rengeteg nagy beszélgetés, nevetés. 

Még nagyon új voltam a csapatban, senkit nem ismertem, de a közösség olyan befogadó és kedves volt velem, hogy a négy napos tábor végére már a csapat részének érezhettem magam.