Karácsony ünnepe a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben

Több százan a Lutherkirche-ben

/ Stermeczki Andrásné Krisztina /
stermeczki.andrasne.krisztina képe
A württembergi magyar protestáns gyülekezet karácsony első ünnepének délutánján tartotta istentiszteletét Stuttgart Bad Cannstatt városrészében a Lutherkirche-ben, ahol több százan adtak hálát a születés csodájáért.
Úrvacsora előttKöszöntőBetlehemesA szereplők

Az ünnep akkor csodálatos, ha azt többekkel megoszthatjuk. Így volt ez idén is a Württembergben élő magyarokkal, hiszen a karácsonyi úrvacsorai istentiszteletre és az azt követő szeretetvendégségre, ahol karácsonyi műsorral kedveskedtek, sokan jöttek el.

Az istentiszteleten Stermeczki András evangélikus lelkész (KCSP-s) vezette a liturgiát és köszöntőjében a költözés és az öltözés fogalmára hívta fel a figyelmet. A Szent pár Betlehembe költözött, hogy az Isten szeretete emberi testbe öltözzön Jézus Krisztus által. Isten igéjét Gémes István tolmácsolta, rendhagyó módon nem a születéstörténetet elővéve, hanem az irgalmas samaritánus történetével szemléltetve Isten hozzánk hajoltát. Az úrvacsorai liturgiát pedig a gyülekezet lelkésze Gémes Pál vezette.

Ezt követően a gyülekezeti teremben köszöntések szólaltak meg és utána a presbiterek ajándékozása. Végül, de nem utolsósorban Stermeczki Andrásné Krisztina vezetésével a hittanosok betlehemese következett, ahol a gyermekek énekekkel színesített pásztorjátéka elevenítette fel az ünnep lényegi csodáját. Terített asztalok mellett nem csupán a közösség ünnepelt, hanem lélekben több ezer magyar, akik a környéken élnek évtizedek óta, de talán épp karácsonyra utaztak haza a szülőföldjükre.