gonda.csenge

2017.02.14.
Denveri Magyar Iskola
Idén is folytatódnak a gyerekprogramok a denveri magyar közösségben. A magyar iskola mellett az óvodás gyerekfoglalkozások is havi két alkalommal várják a gyerekeket, családokat.
2017.02.14.
Első magyar mondatok
A Hungarian Club of Colorado felkérésére, január végétől elindítottam Denverben a felnőtt magyar nyelvoktatás is. Gyerekekkel szeptember óta tanulunk magyarul írni és olvasni, de a felmérések szerint szükség van a felnőttek oktatására is.
2017.01.10.
Magyar Istentisztelet Denverben
Mint ahogy sok helyen, Denverben is a karácsony szellemében teltek a decemberi napok.
2016.12.06.
Kicsik és nagyon együtt a Mikulással
Talán az év legkedveltebb és legizgalmasabb magyar ünnepét tartottuk meg a hétvégén, mármint ami a gyerekeket illeti. Sokszor nehéz a diaszpórában összeegyeztetni a hagyományokat, de a Mikulás ünnepség nem hiányozhat a repertoárból.
2016.11.28.
Kemény munka folyik
Gyerekekkel foglalkozni és tanítani őket mindig öröm, de nagy kihívás is egyben. Főleg egy olyan környezetben, ahol nem a magyar a hivatalos nyelv. Viszont minden erőfeszítést megér!
2016.11.11.
Magyar gyerekkönyvek hamarosan gazdára lelnek
Amikor jön a rossz idő, az emberek behúzódnak házaikba és sokat olvasnak. Habár Denverben még nagyon szép idő van, mi gondoskodunk arról, hogy legyen mit olvasni.
2016.09.30.
Megemlekezes a denveri magyarok koreben
Szeptember 29-én este 6 órakor gyertyagyújtással emlékeztünk meg Márton Áron püspök halálának évfordulójára. Sok más magyar közösségben helyi idő szerint ugyanebben az időpontban tartottak hasonló eseményeket. Jó volt tudni, hogy szerte a világon...
2016.09.23.
Avagy az ősz első játszóháza a denveri Magyar Közösségben. Kézművessel, mesével, énekkel, mondókával, népi játékokkal várja évek óta a kisebb gyermekeket ez a játszóház. Így folytattuk tehát, szeptember 21-én délután ezt a remek szokást!
2016.09.06.
Budapest-Denver járat a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasával a fedélzetén megérkezett! Kedves fogadtatás, első benyomások és találkozások, finom hazai ízek a messzi Amerikában is. Rövid beszámoló az első napokról és az ősz első Könyvklubjáról!