Farsang a New York-i Arany János Iskolában

/ Bajnok Sára Emma /
bajnok.sara.emma képe
Farsangi mulatságot tartottak a New York-i Magyar Iskolában.
Farsangi nóták énekléseJelmezbemutatóFánkevő versenyÚjságpapírtánc

Február 10-én a New York-i Arany János Magyar Iskola tanárai farsangi ünnepséget szerveztek az iskoláskorú gyermekek számára a New York-i Magyar Ház dísztermében.

A vidám mulatságon az 1-től 4-ig osztályos tanulók vettek részt, akik a legkülönbözőbb jelmezekbe bújva érkeztek meg az iskola épületébe.

Az ünnepség farsangi nóták éneklésével, tanulásával indult, majd az osztályok felsorakozása után, minden tanuló bemutatta jelmezét a háromtagú zsűrinek, akik az ünnepség végén oklevéllel díjazták a nagyszerű jelmezeket. A jelmezbemutatót követően, a tanulók csapatokba szerveződve különböző ügyességi versenyeken vettek részt, aminek részét képezte az újságpapírtánc és a lufisöprés. A diákok egyénileg is megmutathatták képességeiket egy fánkevő verseny során, ahol az egyes gyerekeknek egy botra felkötözött fánkot kellett megennie anélkül, hogy a kezüket használhatták volna.

A díjátadót követően minden résztvevő kapott egy kis ajándékcsomagot, majd a mulatság kötetlen módon folytatódott a szülők, a tanulók és a tanárok számára némi sütemény és üdítő kíséretében.