Az év első tanodanapja Chesterben

Háromkirályjárás

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe
Egy héttel ezelőtt, a téli betegségek miatt sajnos kisebb létszámban találkoztunk a chesteri The Unity Centre-ben. Kicsik és nagyok összevont csoportban kezdték meg a szombati foglalkozást. Az új év két új tanodást is hozott, akiket nagy szeretettel fogadtunk.
Háromkirályjárás - Mátyás királyKoronázási jelvények serény rajzolásaSzent László pénzeSzóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda

Szent Istvánról, Szent Lászlóról és Mátyás királyról tanultunk. Egy lelkes tanodás, mint tanársegéd felírta a táblára az uralkodókról a fontos információkat, segítő kezet nyújtva ezzel a kisebbeknek, akiknek az írás magyarul még nagyobb kihívást jelenthet. Lelkesen vizsgálgattuk a koronázási jelvényeket, és szájtátva hallgattuk a Szent László pénzének legendáját. A kunok üldözéséről szóló mondát el is játszotta a lelkes gyermekcsoport, több szereposztással is. Ebéd után egy kis éneklést követően folytattuk történelmi „kirándulásunkat”. A nap végére sok-sok színes iromány és rajz született, valamint a Szóló Szőlő Chesteri Magyar tanoda címerének terve is elkészült. Mikor a szülők megérkeztek, minden gyerek vígan szökkent haza egy-egy kézzel készített magyar Szent Koronával, amit otthon kedvükre díszíthetnek fel „ékkövekkel”.

Ösztöndíjas létem óta minden tanítási napot nagyon élvezek, de ennek az alkalomnak a hangulata és a közösség csoportdinamikája különösen megragadott. Mindannyian várjuk, hogy újra találkozhassunk és befejezhessük címerünket!