Bemutatkozott a hat stuttgarti ösztöndíjas

A stuttgarti Magyar Kultúrintézetben mutatkoztak be a KCSP -s ösztöndíjasok

/ Stermeczki Andrásné Krisztina /
stermeczki.andrasne.krisztina képe
Szeptember 15-én késő délután volt lehetősége a Stuttgart környékére érkező ösztöndíjasoknak a bemutatkozásra Tamás Péter szervezésében a Magyar Kultúrintézetben. Az eseményen jelen volt az intézet igazgatója, dr. Szabó Dezső és a stuttgarti főkonzul, dr. Berényi János is.

A hat ösztöndíjas rövid bemutatkozása a következő sorrendben történt:

Nagy-Portik Katalin az Erdélyi Világszövetség részéről – mentora Tamás Péter; Stermeczki András és Stermeczki Andrásné Krisztina a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet részéről – mentoruk Gémes Pál; Tóth–Kainráth Noémi a Baden-Württembergi Konzuli Iskola részéről – mentora Eberling Tímea; Vajda Mátyás a Csöbörcsök Táncegyüttes részéről – mentora Kemény József; Molnár Gábor Pál a Külföldi Magyar Cserkészszövetség I. kerület, 81. Dobó István Cserkészcsapata részéről – mentora Jablonkay Lydia.

Az ösztöndíjasok profiljukhoz illeszkedően verssel, kis filmmel, mesével, énekkel és népzenével tették emlékezetessé az estét a megtelt kultúrintézet dísztermében. A mentorok mind arról tettek bizonyságot, hogy nagy lehetőség ez a misszió a külhoni diaszpórában, hiszen sok a feladat a szétszóratottságban élő magyarok között itt, Württembergben is. Az alkalom estébe nyúló beszélgetéssel folytatódott terített asztal mellett.