Anyák napja a kanadai Kossuth Házban

Édesanyákat ünnepelték az iskolások

/ Kürti Adrienn /
kurti.adrienn képe
Idén május 4-én került sor Guelph-i és Kitcheneri Magyar Iskolák által szervezett anyák napi rendezvényre, amin idén több mint százan vettek részt.
Guelph-i és Kitcheneri Magyar Iskolások anyák napi műsora

A műsorban sok-sok csodás verset szavaltak a Guelph-i és Kitcheneri Magyar Iskolások. A kicsik és nagyok is ügyesen mondták a köszöntő verseket, könnyeket csalva az anyukák és nagymamák szemébe. A gyerekek hetek óta készítették az ajándékokat: képeslapot és egy kézzel készült ajándékot. A Guelph-i iskolások virágos papírhímzéssel díszített képeslapokkal és ékszeres dobozkákkal köszöntötték az anyukájukat. A Kitcheneri Magyar Iskolások lepkés és anyukás képeslapokkal és virágdíszes sütibefőttel készültek.

Az ajándékok átadása után a műsort a Kossuth Tánccsoport legkisebb tagjai folytatták hagyományos mondókákkal és táncokkal. A műsor Németh Péter kiváló verselésével folytatódott, aki a márciusi Dél-Ontariói Magyar Iskolák Szavalóversenyén első helyezését érte el.

Az est finom vacsorával folytatódott melyet kivételesen az apukák vittek az asztalokhoz, majd DJ Kurucz Béla keverte a slágereket. Ropta kicsi és nagy, gyerekek, apukák és természetesen az ünnepeltek, az anyukák és a nagymamák is.