Államalapítás és új kenyér ünnepe a Brisbane-i Magyar Iskolában

Megemlékezés a hétvégi iskolában augusztus 15-én

/ Soós-Nagy Adél /
soos.nagy.adel képe
A Brisbane-i Magyar Iskola augusztus 15-i hétvégi foglalkozásán nemzeti ünnepünkről, augusztus 20-áról tanultunk.
Királlyá koronázásFilmvetítés - Részletek az István, a király rockoperábólBábjáték - Egyszer egy királyfiKoronakészítés

E jeles ünnepünkre sokféle program segítségével emlékeztünk. A tanórán államalapítással kapcsolatos keresztrejtvényt kellett megoldaniuk a diákoknak, a drámafoglalkozáson eljátszottuk a királlyá koronázást, a kézműveskedés keretében pedig lehetőség nyílt koronakészítésre.

Ezenkívül népi játékok, dalocskák, mondókák is elhangzottak: Az “A part alatt” című dalon keresztül megismerkedtünk a kenyérsütés folyamatával. Tanultunk a koronázási jelvényekről, Szent István királyunkról, a filmvetítésen részletek csendültek fel az István, a király rockoperából is.

A változatos foglalkozásokat a gyermekek nyelvi szintjéhez igazítottuk, így minden diák vihetett haza szellemi és lelki útravalót az ünnep alkalmából, valamint a saját maga által elkészített díszes koronáját.

Örömünkre szolgált, hogy a tanári munkába az egyik szülő, Kovács Gertrúd is lelkesen bekapcsolódott. Minden apró segítség, felajánlás számít. Ez is azt bizonyítja, hogy együtt, összefogva, egymást segítve vagyunk igazán képesek gyarapítani gyermekeink magyarsággal kapcsolatos ismereteit és élményeit!