Újraindul a Marsdenben a Magyar Iskola

ÍGY INDULT ÚJRA AZ OKTATÁS A BRISBANE-I MAGYAR HÁZ KAPUIN BELÜL

/ Papucsek Máté Lajos /
papucsek.mate.lajos képe
2024. július 14-én újraindult a magyar iskola a Brisbane-i Magyar Háznál. Az iskolai program jelen szakasza novemberig tart és különös figyelmet fordít a magyar történelem, kultúra és nyelv ápolására, aktív testmozgás és kézműves foglalkozások keretében.
HirdetésCsoport

Az iskola fő célja, hogy a fiatalabb és idősebb magyar gyermekek egyszerre megismerkedhessenek nemzeti örökségünkkel, és jobbanmegértsék Magyarország gazdag kultúráját és történelmét. Az oktatás különböző szintű nyelvtudással rendelkező diákok számára is elérhető, így mind a magyarul nem beszélő, mind a folyékonyan beszélő gyermekek számára megfelelő programokat kínálunk. A gyermekek különböző kézműves tevékenységekben vehetnek részt, amelyek során magyar népi motívumokat és kreatív technikákat ismerhetnek meg és alkalmazhatnak. Például készíthetnek dísztárgyakat, díszletet szerepjátékokhoz és tematikus foglalkozásokhoz, festhetnek magyar népművészeti mintákat, és sok más olyan foglalkozáson vehetnek részt, ahol  csupán a képzelőerő vonhatja meg a határokat.

Az iskolai programban nagy hangsúlyt fektetünk a sportolásra és a mozgásra. A gyermekek különböző sportjátékokat játszhatnak, valamint részt vehetnek tematikus programokban, mint például a különböző magyar népmesék és történetek drámai előadása. Erre példa a "Rege a Csodaszarvasról", amit a résztvevők sikeresen eljátszottak az egyik óránk keretén belül. A diákok ezeken a foglalkozásokon megismerkedhetnek a magyar történelem és kultúra kiemelkedő eseményeivel és ünnepeivel. Különös figyelmet fordítunk a történelem és a nemzeti értékek ismertetésére. Az iskola minden vasárnap 10:00 és 12:00 között várja a gyermekeket.