Lélekemelő találkozások Peinéban és Hildesheimban

/ Adamek Norbert /
adamek.norbert képe
Május harmadik hétvégéjén több program is volt az Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat területén.

Ilyen volt a 17-én délután másodszor megrendezett gyermekdélután a peinei roma gyermekek számára. Így esett, hogy a már említett esőmentes napon 16 órakor 7 gyermek gyűlt össze a peinei parókián, hogy aztán a játékkal, uzsonnával keretezett délután során a neveikről, azok fontosságáról és jelentéséről, valamint a Tékozló Fiú néven ismert bibliai történetről (Lukács evangéliuma 15. fejezet 11-32. versek) halljanak és gondolkodjanak együtt a délután szervezőivel, Menkéné Pintér Magdolnával és Adamekné Németh Zsófiával. A délután vége felé érkezett meg Szurasenkó Dániel blockflöteművész, aki hangszerbemutatót tartott a megjelenteknek, majd a búcsú percei következtek, pontot téve egy vidám, tartalmas és érdekes együttlét végére.

   

Másnap, május 18-án 16 órakor istentiszteletre gyűltünk egybe a hildesheimi német református templomban, ahol rendes körülmények között is lenni szoktunk. Igen tartalmasnak és intenzívnek ígérkezett a délután, hiszen a gyülekezet az istentisztelet után koncertre is hivatalos volt: Szurasenkó Dániel művész úr blockflötejátéka és György Levente művész úr orgonakísérete ígért különleges és lélekemelő pillanatokat a barokk zene szárnyain emelkedve. Reményeinkben egyáltalán nem kellett csalódnunk, sőt: mind az istentiszteleten, mind a koncerten Istent tudtuk dicsérni és egymás társaságát is élvezni - örülve annak, hogy egymásnak adott minket az Úr gyülekezetként, s hogy rácsodálkozhattunk a tehetségre, s a szépségre, amit pedig zenét művelő testvéreinknek adott, akik gazdagították nem csak a délutánt, de lelkünket is.

Hála és dicsőség mindezekért Krisztusnak!