kapusi.orsolya

2023.06.06.
Anyáknapi műsor
Torontóba megérkezett a tavasz és kezdetét vette a szerelemről és a szeretetről szóló május. Az anyukákat ünnepeltük, majd egy sanzon est keretein belül a szerelmeseket, május végén pedig a gyerekeket.
2023.05.05.
Szavalóverseny
A Torontói Magyar Házban rendezték meg a Dél-ontáriói szavalóversenyt 2023. áprilisban. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megmérettette magát ezen a fantasztikus napon. A zsűri szigorú szemmel figyelte a csodás és színvonalas szavalatokat.
2023.04.04.
Házi szavalóverseny az Arany János Iskolában
A következő hónap elején már látszódott, hogy egy igen zsúfolt időszak következik a Torontói Magyar Házban, 2023. március első két hetében megkezdtük az előkészületeket a megemlékezésre, amelyet március 12-én vasárnap tartottak.
2023.04.04.
Farsangi mulatság a Magyar Házban
Februárban az Arany János Magyar Iskola tanulóinak és tanárainak szekrényeiből is előkerültek a kreatívabbnál kreatívabb jelmezek. A sok hercegnő, sárkány és boszorkány mellett találkozhattunk Petőfi Sándorral, Elzával illetve Pókemberrel is.
2023.04.04.
Hangyaboly társulat előadása
Az újévet a Magyar Házban egy rendezvénnyel kezdtük, vagyis folytattuk, ugyanis saját telt házas szilveszteri bált szervezett a ház.
2023.01.10.
Arany János Iskola karácsonyi műsora
Decemberben kezdetét vette a várakozás. Az adventi koszorún négy gyertya található, amelyek jelképezik a karácsony előtti négy vasárnapot. A hétről hétre egyre nagyobb fényt adó gyertyák Jézus eljövetelének közeledtét szimbolizálják.
2023.01.10.
Bál
Novemberben a hölgyek szekrényéből előkerültek a báli ruhák és a magassarkú cipők. A férfiak is felvették a legszebb szmokingjaikat, ugyanis elkezdődött a báli szezon. Egy hónap alatt három bált is szerveztek a torontói Magyar Házban.
2022.11.18.
Megemlékezés
2022. októberi hónap kifejezetten fontos volt az Ontario tartományban élő magyaroknak, ugyanis idén rendezték meg először a Hungarian Heritage Month-t, azaz a Magyar Örökség Hónapot. Októberben minden hétvégén változatos program várta az...
2022.11.18.
Levezető játék a nap végén
Az Arany János Hétvégi Magyar Iskolában a gyerekekkel öt csoportban foglalkoznak a pedagógusok. Az oktatás nehézségéhez hozzájárul, hogy a gyerekek a hétköznapokat a saját iskolájukban való tanulással töltik, hétvégén pedig, amikor az osztálytársaik...