Szeretet és szerelem

/ Kapusi Orsolya /
kapusi.orsolya képe
Torontóba megérkezett a tavasz és kezdetét vette a szerelemről és a szeretetről szóló május. Az anyukákat ünnepeltük, majd egy sanzon est keretein belül a szerelmeseket, május végén pedig a gyerekeket.

 

„Május első vasárnapja az édesanyáké." Az Arany János Magyar Iskolában a gyerekek nagy lelkesedéssel készítették az ajándékokat a szeretteiknek. Az óvodások dalokkal és szép rajzokkal kedveskedtek az anyukájuknak. A nagyobbak versekkel és virággal készültek a szülőknek.

Május második hétvégéjén a szerelmesek kerültek a reflektorfénybe. Gregor Bernadett színésznő és Gonda László zongoraművész Vörös szerelem című sanzonestjén romantikázhattak a párok. Az este legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Gregor Bernadett édesapjával, Gregor Józseffel énekelt egy duettet.

Az előadóművész ugyan 2006-ban elhunyt, de a kettőjüknek írt duett fennmaradt, így egy hangfelvétel segítségével egy pár pillanatra odavarázsolta az elismert operaénekest  a torontói Magyar Házba.

Érdekes volt számomra, hogy a műsor első részében olyan dallamok szólaltak fel, amiket nem nagyon ismertek a nézők, így inkább csak figyelmesen hallgatták a sanzonokat, de az előadás második felében néhány operett is felhangzott, amiket lelkesen énekeltek a helyiek is.

A koncert után egy rövid retro disco keretein belül az éneklés után táncra is perdültek az emberek.

Hamar lezárult a május és elkezdte minden szervezet a készülődést az évzáró műsorokra, bálokra.