Anyák napja Chesterben

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
Nagy izgalommal készült mindenki a Szóló Szőlő Chesteri Tanodában az Anyák napjára. A gyerekek, mert műsort adtak tánccal, énekkel, verssel, bábozással, én pedig, mert ez a 13. Tanodanap az utolsó alkalom volt a Chesterben töltött kilenc hónapom alatt.
13. Tanodanap, Chester, Anyák napja, köszöntés13. Tanodanap, Chester, Anyák napja, tánc13. Tanodanap, Chester, Anyák napja, ajándékkészítés13. Tanodanap, Chester, Anyák napja, bábelőadás

Egy kicsit így szomorúnak, de egyben nagyon büszkének is éreztem magamat, hisz a gyerekek rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban, s bátran álltak ki magyarul énekelni vagy verset mondani, nem beszélve a táncolásról!

A Tanodanapot most is mesehallgatással és a történet megbeszélésével kezdtük, majd gyakoroltuk az anyák napi verset és éneket. Elkészítettük az ajándékot is saját rajzzal, írással és fotóval, majd a nagyok a báb-előadásukat gyakorolták. Az ebéd után már izgatottan várta mindenki az anyukáját. Szépen berendeztük a termet, majd kezdődhetett a műsor. A vendégek meghatottan hallgattak és néztek bennünket, s a puszik kíséretében átadott tulipán és ajándék igazi meglepetést jelentett a meghatott anyukáknak! A nagyok bábozása pedig mindenkinél hatalmas sikert aratott. A kicsik tátott szájjal hallgatták Boribon színes lufijainak történetét.

Figyeltem a családokat, ahogy örülnek a gyerekek produkcióinak. Nyolc és fél hónapja élek ebben a közösségben, nagyszerű pillanatokat éltünk meg a Tanodanapok alkalmával. Sokat dolgoztunk, s végigtekintve a gyerekeken, megérte minden pillanatát. 

Hiányozni fognak a tanodások! 

Jó volt együtt tanulni, játszani, énekelni és táncolni velük...