Kelownán finom mákos gubát készítettek szorgos kis kezek

/ Jancsó Antónia /
jancso.antonia képe
A kelownai fiatal szülők úgy döntöttek, kezükbe veszik az irányítást és egy új, innovatív ötlettel rukkoltak elő. A magyar iskola keretén belül minden második héten megrendezik a Süssünk, főzzünk! programot, ahol a diákok ízletes, magyar ételeket készíthetnek.
Süssünk, Főzzünkplakát

Az első ilyen alkalomra november 3-án került sor, ahol a menü rozmaringos lazac volt, párolt zöldséggel, majd desszertnek ellenállhatatlan mákos gubát készítettek a szorgos kis kezek. Ez alkalommal közel húsz gyerek gyűlt össze és remek hangulatban sütöttünk, főztünk együtt. Mindenki besegített, ahol csak lehetett. Volt, aki pudingot kavargatott, répát vágott, megterített, vizet töltött, felszolgált, de akadtak gyerekek, akik a halat forgatták, vagy éppen a rizst figyelték.

Nagyon sok új, magyar szót is elsajátítottak a résztvevők, amelyeket otthon, a konyha körül hasznosíthatnak, és a recepteket is megtanulták.

Az egy órás, kemény munka után, jóízűen, kellemes, magyar zenehallgatás mellett falatoztak a diákok és boldogan kínálták szüleiket is az általuk készített finom étellel.

Két lelkes édesanya vezetésével valósult meg a program. Cili a szervezésbe fektetett hatalmas munkát, míg Kata a szakács és tanár szerepét töltötte be.

A következő ilyen esemény november 17-én lesz, amikor a menü gyros és magyar palacsinta lesz. A gyerekek elsajátíthatják majd a vékony palacsinta receptjét, de a levegőben forgatás tudományát is átadja majd a szakács.