Farsangi bál Nürnbergben

/ Tóth-Pál Zoltán /
toth.pal.zoltan képe
2017. január 28-án volt a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület farsangi bálja. A meglepetés műsort a Lugosi Zoltán által vezetett „Kreatív Színpad”, az az a nürnbergi színjátszók adták, „Hófehérke és a hat törpe” meséjének felnőtt verzióját előadva. A jelmezesek felvonulása előtt „Turka” kecskémmel adtunk elő dramatikus népi színjátékunkat. A fergeteges muzsikát az erdélyi zenészekből álló „Isti és zenekara” trió szolgáltatta hatalmas sikerrel, így hajnalig ropták a táncot vendégeink.
Hófehérke törpéiJó a társaságA nyertes jelmezekMindenki táncol

Sok-sok készülődés előzte meg rendezvényünket, melyben Bíró Péter, Gál Zoltán és Kiss Erika oroszlánrészt vállaltak. A szervezők még arra is gondoltak, hogy magyaros ételek is kerüljenek az étlapra. Én abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy Bíró Péter alelnök úrral mondhattam nyitó beszédet, és konferálhattam az eseményeket, melyeknek aktív részese is voltam.

20 órakor kezdődött a színi előadás, amely annyira szórakoztató volt, hogy a közönség csendes figyelmét csak a záporozó poénok hatására feltörő nevetés törte meg. Lugosi Zoltán szinte hegyeket mozgatott meg a darab rendezése során. Nem kis feladat volt a mellékszereplők toborzása, betanítása sem. A szereposztás már magában is fenomenális volt. A gonosz Mostoha monológja, a Hófehérkét játszó ifjú a maga két métert is meghaladó mackós termetével, vagy a cingár leányzó a Királyfi szerepében… A közönség nagy tapssal jutalmazta az előadókat. Reméljük lesz még részünk hasonló előadásokban.

A jelmezesek felvonulása előtt „Turka” kecskémmel tréfálkoztunk, majd a jelmezversenyen felvonulók megmérettetése következett. A zsűriben igazán nehéz dolgunk volt, de végül sikerült kiválasztani az első őt, legeredetibb maskarást. Mondanom sem kell, hogy a pálmát Hófehérke vitte el.  

A zenekar is igazán kitett magáért, virtuóz hegedűsük teljesen lenyűgözte a közönséget. A táncot egyszerűen nem lehetett abbahagyni, a zenészek minden igényt kielégítettek. Sokan maradtak éjfél után is, így hajnalig tartott a mulatozás. Öröm volt látni a sok megelégedett vendéget, akik külön köszönetüket fejezték ki Bíró Péter alelnök úrnak távozáskor.