Nürnbergi Katalinbál

/ Tóth-Pál Zoltán /
toth.pal.zoltan képe
Nürnbergben a Márton naptól Katalin napig tartó, népiesen „Kisfarsangnak” nevezett időszak záró mulatsága a hagyományos Katalinbál, amelyet november 26-án rendeztek meg 43. alkalommal. Bíró Péter alelnök és Reiss Piroska megnyitóbeszéde után a „Tűzvirág” Néptáncegyüttes segítségével felkészült lelkes önkéntesek táncolták a nyitótáncot, Dimitri Shostakovich zenéjére, melyet Körtvélyessy Anna tanított be.
NyitótáncOperett előadásA Permier Együttes

A szemet gyönyörködtető ruhák, az ismerős arcok mindig nagy sikert aratnak a közönség körében. Meg is érdemelték a kitüntető tapsot, hiszen hetek óta gyakoroltak, készültek a fellépésre. Ezt követően a közönség lelkesen csatlakozott a táncosokhoz és a Marosvásárhelyi Premier Együttes kezdett el muzsikálni. Az együttes Nürnbergben már több alkalommal bizonyította, hogy színvonalas repertoárjával, képzett zenészeivel remek hangulatot tud teremteni. Legutóbb szeptember végén, a Szüreti bálban volt alkalmam erről megbizonyosodni.

Majd következett Szegő Adrienn müncheni és Arany Tamás nürnbergi operetténekesek műsora. A táncos operett slágerek színvonalas előadását nagy tapssal jutalmazta a báli közönség. Ezt igyekezte felülmúlni nótaparádéjuk, amit a közönség lelkesen, énekelve tapsolt meg. Ezután a Premier együttes hajnalig szórakoztatta a vendégeket, akik csak táncoltak, táncoltak kifulladásig.