Táncház mulatság Sydney-ben

Remek hangulatú táncházban vehettek részt a magyarok Sydney-ben

/ Sebestyén Kristóf /
sebestyen.kristof képe
A Kengugró Ausztrál Népi Együttes és a Transylvaniacs közreműködésével május közepén Sydney-ben megrendezésre került az idei első táncház. Az esemény több mint 80 résztvevőt vonzott.
A Kengugró fellépése a táncházbanEsti pillanatTánctanításEsti pillanat

A Kengugró Népi Együttes és a Transylvaniacs zenekar minden évben törekednek arra, hogy táncházakat szervezzenek a magyar és az ausztrál közönség számára egyaránt. Az idei első táncház a Hungarian Social Club-ban kapott helyet, ahol a vendégek a magyar konyha ízeiben is gyönyörködhettek a klub jóvoltából.

Az est, ahogyan Magyarországon is megszokott, gyermektáncházzal kezdődött, ahol a gyerekek különböző népi játékokkal és polgári táncokkal ismerkedhettek meg. A táncház felnőtt része tánctanítással folytatódott, ahol először szatmári, majd kalotaszegi és mezőségi táncokat sajátíthattak el a résztvevők. A Kengugró aktív táncosai jóvoltából egy kisebb előadást is láthatott a közönség, melyben kalotaszegi koreográfiájukkal szórakoztatták a jelenlévőket.

Az este további részében, ami hajnalig tartott, kötetlen néptáncolás és népdalénekesek kaptak helyet. Reméljük, a következő táncház is hasonló nagy sikert arat, és még többen vesznek majd részt.