Az előkészületek már reggel megkezdődtek, a házi készítésű kolbászt és hurkát a cserkészek készítették sok év alatt kikísérletezett recept alapján Kerekes Miki és Kerekes Marci vezetésével. Fáradtságot nem ismerve tisztították a belet, darálták, fűszerezték a húst, töltötték a kolbászt és hurkát a lelkes cserkészkezek 150 főre.
A sok finomságot a Hungária konyhájában sütötték meg délután, sült kolbász, sült hús, dinsztelt káposzta és krumpli került a tányérra.
A vacsora alatt a Mákos zenekar szórakoztatta muzsikájával a vendégeket (tagjai: Edi Bonapartian - hegedű, Léránt Andrea-brácsa, Kerekes Miki-bőgő). A moldvai táncokat Lévay Julio, azaz Lévay Gyuszi kísérte kobozzal.
Az este folyamán az előre kinyomtatott dalokat nagy lelkesedéssel énekeltük közösen. A finomságok elfogyasztása után táncra is perdültünk, a jó hangulatban pillanatok alatt szállt el az este.