A kétévente megrendezett esemény bevételét a sonomai borász diákok támogatására fordítják. Ezek a tehetséges fiatalok csereprogram keretében lehetőséget kapnak a Sonoma–Tokaj Testvérváros Bizottságától, hogy egy szüreti szezont Tokajban, a világ egyik leghíresebb és legrangosabb borvidékén töltsenek, elsajátítsák a borkészítési technikákat, és egy felejthetetlen kulturális élményben részesüljenek.
Idén Megan Connors, aki a Napa Wine Academy-n tanult, augusztus közepe óta Tokajban, a Hétszőlő Pincészetnél tevékenykedik. Az esten bemutatkozott két magyar cserediák, Janka Judit és Virányi Márk is, akik jelenleg Sonomában, a Buena Vista és a DeLoach Pincészetnél kamatoztatják eddig megszerzett tudásukat.
Az előkészületek már délben elkezdődtek, amikor a helyi szervezők nekiláttak a hagyományos csirkepaprikás elkészítésének. A háromfogásos vacsorán minden résztvevő megkóstolhatta az ízletes magyar ételeket, hozzájárulva ezzel az esemény sikeréhez. Természetesen a kiváló sonomai és tokaji borok sem maradtak el, így mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A tradicionális magyar desszertek – például a zserbó és a linzer – nélkül elképzelhetetlen lett volna a menü.
A tombola vásárlói izgalmas nyereményekkel gazdagodhattak: egy Tahoe-i kiruccanás, egy progresszív vacsora borkóstolóval, egy ebéd a szőlőben, valamint egy különleges látogatás Magyarországra, Tokajba, a tokaji barátok jóvoltából.
A nagy sikerű rendezvény kiváló alkalmat teremtett arra, hogy az egész Bay Area-ból érkező ismerősök és barátok együtt mulassanak egy nemes ügy érdekében. A San Franciscó-i Eszterlánc Magyar Népi Együttes (Eszterlánc Hungarian Folk Ensemble) is képviselte magát, hiszen az együttes szoros kapcsolatot ápol a sonomai magyarsággal, és minden adománygyűjtő esemény állandó résztvevője. A fiatal táncosok fergeteges hangulatot teremtettek fellépésükkel, majd a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasainak vezetésével egy rövid táncház következett, ahol mindenki elsajátíthatott néhány magyar néptánc-motívumot.