Fesd utánam!

/ Deák Bálint /
deak.balint képe
A múlt hétvégén a Csík Hágó Magyar Iskola és Óvoda szervezésében vettünk részt egy tanári partin.
Kép 1Kép 2Kép 3Kép 4

Az egyik fogadó szervezetünk a Csík Hágó Magyar Iskola és Óvoda, ahol a párommal népi gyermekjátékokat és magyar néptáncot oktatunk a diákoknak. Az iskolában önkéntesen tanítanak a Chicagóban élő magyar tanítók/tanítónők, aminek hálaképp a vezetőség minden évben szervez egy tanári “mulatságot”, valamilyen programmal egybekötve. 

Az idei évben a Bottle&Bottega nevű hely lett a kiválasztott, ahol az evés-ivás mellett egy rövid időre bárki Picasso-nak érezheti magát. A programra mi is meghívást kaptunk, ami nagyon jól esett nekünk, hisz még csak egy alkalommal vettünk részt az iskolai oktatásban.
Az első egy óra beszélgetéssel, az ételek elfogyasztásával és italozással telt, majd három órakor a kezünkbe vettük az ecsetet, és egy festőművész utasításait követve nekiláttunk a remekműveknek. Először ceruzával megrajzoltuk a kompozíciót, és csak utána láttunk neki a festésnek. Az instruktor a hangulatról is gondoskodott, időnként “taktikai ivószünetet” rendelt el.

A végeredményről mindenki szerényen vélekedett, pedig szemet gyönyörködtető alkotások is születtek! Köszönjük szépen a meghívást Dragan Júliának, hogy ezen a nem hétköznapi, fantasztikus hangulatú eseményen részt vehettünk!