Ünnepek az online térben

/ Tobak Zsófia /
tobak.zsofia képe
Az idei év nem éppen a személyes megemlékezés alkalmairól volt híres. Nem történt ez másképp Ausztráliában sem, ahol sok alkalmunk nyílt a Brisbane-i kisgyermekekkel az online térhez alkalmazkodni.

 

Szerencsére a gyermekek lelkesedése továbbra sem csökkent, ami nagy mértékben a szülők mindennapi segítségének is köszönhető. Az online órákon lehetőségük van a nagyobbaknak belecsöppenni egy-egy kreatív origami vagy készségfejlesztő foglalkozásba, amit az ünnepeknél még fontosabbnak tartok, míg a kisebbekkel átvesszük a magyar népviselet különböző megjelenéseit, beszélünk a történelemről, természetesen éppen annyira, hogy egy 3 éves megértse.

Azzal, hogy honnan származnak, hova tartozik a szívük esetleg a családjuk többi tagja, maximálisan tisztában vannak, így amikor közeledik egy magyar ünnep, még izgatottabbak, hogy még több információt megtudhassanak a hazájukról.
Az elmúlt időszakban megtanulták, mi a helyes módja a kokárda elkészítésének, és viselésének, honnan ered a magyar zászló színvilága és miket jelképeznek a színek, de megismerkedtek néhány a magyarság számára fontos verssel, mondókával is.