Tanévkezdet a montreali Csillagösvény Magyar Iskolában

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket...” (Mk 10,13)

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe
Szeptember 16-án hivatalosan is megkezdődött a 2018–2019-es tanév a montreali Csillagösvény Magyar Iskolában, melynek a Montreali Első Magyar Református Egyház ad otthont.
Tanévnyitó istentiszteletKicsik és nagyokMegbeszélés a szülőkkelMunka közben

A szülőkkel tartott megbeszélésen bemutatkozott Nemes Csilla, az új KCSP ösztöndíjas, aki egyben röviden ismertette a foglalkozások menetét és tananyagát. A szülők kéréseit és felvetéseit figyelembe véve, további egyeztetés történt az iskolát érintő egyéb programokkal kapcsolatban.

Az ünnepélyes megnyitóra az istentisztelet keretén belül került sor, amikor is Nt. György L. Attila református lelkész külön köszöntötte a gyermekeket és a szülőket, majd pedig imádságban kérte Isten áldását az új tanévre.

Ezt követően a gyerekek birtokba vették a tantermet, ahol imádság, éneklés és a Bibliáról szóló rövid bevezető után – az új kezdetre hangolódva – a teremtés története elevenedett meg színes ábrák segítségével, emlékeztetve a teremtett világ és az ember egyedi voltára. Az első foglalkozást énektanulás és kézimunkázás zárta.

A Csillagösvény Magyar Iskolában a foglalkozások minden vasárnap 10 és 12 óra között zajlanak, ahová szeretettel várnak minden tanulni, játszani és közösségbe vágyó gyermeket.