Támogatói ebéd a Montreali Magyar Cserkészet javára

/ Bankó Anna /
banko.anna képe
Az 1953-ban alakult 37. Szent Margit lánycserkészcsapat, és a 23. Szent László fiúcserkészcsapat idén, 2019. március 24-én tartotta meg a támogatói ebédjét.
Szentmise MontrealbanCserkészebéd MontrealbanCserkészebéd MontrealbanCserkészebéd Montrealban

A vasárnap 11 órakor kezdődő szentmisét Licskó Szabolcs atya a cserkészgyerekek bevonásával, segítségével tartotta. A cserkészek közül többen ministráltak, segítettek a víz, bor, ostya bevitelében, valamint a könyörgéseket is a cserkészcsapat tagjai olvasták. A szentmise alatt a Lubilate együttes zenélt.

A szentmisét követően, a Montreali Magyarok Nagyasszonya Plébánia Mindszenty termében került sor az ebédre. Az előkészületekben – tombolák előkészítése, terítés, konyhai előkészületek – a cserkészek, valamint a cserkészszülők segédkeztek. A támogatói ebédet Csukly Erzsébet, a lánycsapat vezetője, Edvi István, a fiúcsapat vezetője, valamint Licskó Szabolcs atya beszéde nyitotta meg.

Az eseményen több magyar szervezetet vezetői képviselték. A részvevők száma körülbelül 160 fő volt. Az ebéd alatt a Montreali Magyar Cserkészet támogatása érdekében sütivásárra, illetve tombolajegy-vásárra is sor került. A főétkezés után rövid videó-, és képvetítés következett. A cserkészcsapatok egy kiállítással is készültek: a cserkészet megalakulásától kezdődően különböző fényképes plakátok készültek, melyekből erre az alkalomra egy kiállítást szerveztek.

Az ebéd nagyon jó hangulatban telt, jó volt látni azt az összetartást, a segítségnyújtást, amelyet a cserkészek mindig is képviselnek, hiszen a cserkészet az Isten, a haza, az embertárs, és a magyarság szolgálatára neveli a cserkészeket.

Szeretettel gratulálunk a Montreali Magyar Cserkészcsapatoknak eddigi kitartó munkájukért, és további sikeres cserkészéveket kívánunk nekik! Jó munkát!