Rendhagyó edzőparkavató Stuttgartban

Találkoztam a Ninja Warrior 2017-es német győztesével is

/ Stermeczki András /
stermeczki.andras képe
Stuttgart Bad-Cannstattban november 8-án adtak át egy kondiparkot a közönségnek.
Gyömrei Mátéval még otthonStreetworkout parkStuttgartEdzőpark avató

Előző hónapban már többször „beszöktünk” a tulajdonképpen elkészült, de még át nem adott játszótérre, melynek korlátai és különféle elemei igen csábítóak az ezek iránt fogékonyak számára. Ez egy olyan kondipark Stuttgart Bad Cannstatt városrészében a Lutherkirche mellett, ahol az ember saját testsúlyát használva erősítheti izmait és pallérozhatja ügyességét.

Nos, ezen park avatója volt november 8-án, ahol is megismerkedhettem helyi streetworkout-os fiatalokkal, köztük a német Ninja Warrior 2017 győztesével. A nyár elején volt szerencsém a magyar győztessel is találkoznom, hiszen Gyömrei Mátéval egy körben versenyeztem az epizódfináléban. Így egy éven belül két komoly sportembert ismerhettem meg. Móricz (Max nélkül...) – a német győztes – elmondta, hogy a mozgás nem öncélú tevékenység, mert közben alakul a személyiség és formálódik az a közösség is ahol edz. Példának oka ez a park is, hiszen a fiatalok jobb esetben nem csak az ujjukat mozgatják a telefon kijelzőjén, hanem teljes testüket és közben valódi barátságok alakulnak ki. Így öltött testet az a formáció is, akik a különleges megnyitón fantasztikus ügyességgel mozogtak a „szeren”. A streetworkout-os csapat tagjai is ilyen kondiparkokban ismerkedtek meg egymással és a mai napig is itt találkoznak. Az ünnepi átadónak számomra igen felemelő pillanata volt, mikor az Úr áldását tolmácsolhattam a közönség és a parkba a jövőben betérő közösség tagjai felé, hiszen ez is örömteli feladata egy lelkésznek még külhonban is. Az előre meg nem beszélt elem lehetőséget adott arra is, hogy pár szóban említést tegyek a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetről, amelyik havonta tart istentiszteletet a park szomszédságában álló evangélikus templomban, valamint ittlétem okáról a KCSP ösztöndíj kapcsán.

Az átadó után valóban birtokba vehettük a „játszóteret’ és több fiatallal beszélhettem az egészséges testi, de státuszom okán inkább a lelki életről. Bízom benne, hogy lesz alkalmam még többször találkozni velük, de akár a szomszédos szakrális térben is.