Pünkösdölés Chesterben

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
Elérkezett a 15. tanodánk, amelynek témájául a Püsnkösdöt választottuk. Bíztunk benne, hogy a gyerekek nagyon fogják élvezni ezt az alkalmat is, mert sok olyan játékkal, feladattal készültünk, amely egy kisgyerek számára izgalmas lehet.

A Tulipánból lett királyfi című  népmesével kezdtünk, amely feldolgozását követően megtanultuk a Paprikából Jancsika…. mondókát, sőt elkészítettük hozzá a játékot is.

Ezután a pünkösd témakörét kezdtük megismertetni velük, énekkel, rózsasziromban való arcmosással, de próbáltuk feleleveníteni a májusfaállítást is, amikor ágakat díszítettünk piros, fehér, zöld szalagokkal, majd az épület elé állítottuk őket.

Az ebéd után kezdődött a pünkösdi király és királynő választása. A sok izgalmas feladat közben összemérhették ügyességüket a fiúk. Jeleskedhettek zsákban futásban, fatönk görgetésében, futóversenyben. A lányok közül a legfiatalabb lett a királynő. De, hogy legyen hol lakniuk is a nekik, dobozokból építettünk várat, amelyet nagy lelkesedéssel festettek ki a gyerekek.

Fáradtan, de sok élménnyel zártuk be tanodánkat.