Magyar dal csendült Chesterben

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
A zene hatása sokak által ismert varázslat. A közös éneklés összetartó erejét pedig mindenkinek meg kellene tapasztalni, s nem csak így, az advent időszakában, amikor talán jobban egymásra vannak hangolva az emberek.
Chester, Tanoda, ének, karácsonyChester, Közösség, énekChester, Közösség, énekChester

Különleges szereplésre voltunk hivatalosak a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda néhány diákjával. A St. Andrew's Church vasárnapi felolvasó imadélelőttjén énekelhettünk magyarul a hívőknek. A templom közösségi termében gyakorol a Chesteri Magyar Néptánccsoport, így szinte hazamentünk.

Figyeltem a nénik arcát, ahogy a szövegeket nem értve ugyan, de nyitott szívvel és boldog átéléssel hallgatták a dalainkat. A gyerekek is azonnal átvették a pillanat nagyszerűségét, s komoly koncentrációval kísérték ritmushangszerükkel az énekeket. S miért volt fontos nekik, hogy néhány nehezebb dal szövegét a papír biztonságából dalolják? De hisz minden versszakot kívülről fújnak! Talán látták tőlünk, hogy mi így teszünk, vagy a magyarul olvasás képességét is meg akarták mutatni?

Nem tudom, csak azt éreztem meg újra ott a templomban, hogy énekelni nagyon jó, együtt énekelni pedig boldogságot és megnyugvást ad dalolónak és hallgatóságnak egyaránt! Főleg, ha ezt az ember anyanyelvén teheti!