A garfieldi kiscserkészek őszi kirándulása

/ Retkes Kincső /
retkes.kincso képe
2019. október 19-én a magyar iskolai órák végeztével több mint 30 kiscserkész indult el, hogy részt vegyen a cserkészév első kirándulásán. A kiscserkészek (azaz a 10 év alatti cserkészek) és vezetőik New Jersey Boonton településén egy kis farmot látogattak meg.
Kiránduláson a garfieldi kiscserkészekSok-sok állatot láttunk aznapMindenki nagyon jól érezte magát a farmonA cserkészek etettek szamarat, kecskét, birkát, nyuszit...

A farmon a gyermekek lovakat, kecskéket, szamarakat etettek, de állatból volt még páva, nyuszi, láma, póniló is. Az állatokkal való találkozás fontos volt a cserkészek számára, hiszen megtanulhatták, milyen módon kell az állatok felé közeledni, milyen módon kell bánni velük, s megismerkedhettek az állattartás felelősségével is. Az állatgondozás mellett a többi farmi munkával is testközelbe kerültek, bőven volt traktor, s más, a mezőgazdasági munkákhoz szükséges gép és egyéb eszköz.

A gyönyörű napsütéses idő tökéletes alkalmat teremtett arra, hogy a kiscserkészek egymással is játszanak, rengeteg időt töltöttek a játszótéren. Több, mint két órán az állatok között voltunk, majd miután mindenki jól megnézett mindent, s eléggé kijátszotta magát, visszaindultunk a garfieldi cserkészházba. Kissé kifáradva érkeztünk meg, de ott már várt minket a jó meleg vacsora, mely végén hagyományos őszi édességet, tökpitét is kaptunk.  Természetesen a játék a cserkészházban is folytatódott, hagyományos népi játékokkal zártuk az őszi kirándulást.