Fotópályázati felhívás Északon - „Ahogyan én látom magyarságunkat..."

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
Tavaly a Petőfi Program ösztöndíjasaként tevékenykedtem Segesváron, ahol a fogadószervezetem a Segesvári Gaudeamus Alapítvány volt. Gondolkodtam, milyen módot válasszak, hogy sikerüljön minden korosztályt bevonnom egy közös programra, ahol megszólíthatok picit és nagyot egyaránt. Figyelem a fiatalokat, figyelem a felnőtteket és mindenki kezében ott a telefon. Naponta akár több képet is készítünk, valaki önmagáról, valaki a környezetéről, valakit a múlt érdekel, mást csak a pillanat, míg mások a jövőbe tekintenek. Kíváncsivá tett, hogy egy szórványban élő magyar hogyan tudja megélni a magyarságát, számára mit jelent magyarnak lenni, és ha teheti, képileg hogyan tudná megfogalmazni. Izgalmasnak tűnő feladat volt és sikeresnek is mondható.
Ahogyan én látom magyarságunkat...

Most Északon, Svédországban tevékenykedem a Kőrösi Program keretén belül, itt a diaszpórában. Fogadószervezetem a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége.

Más kultúra, távol idegenben, más belső motivációval, más indíttatás mindenkiben. Felmerült bennem a kíváncsiság: vajon itt mit jelent magyarnak lenni? És mit jelenthet egy második, akár harmadik generációs magyarnak? Ezekkel a gondolatokkal indult útjára újból ez a fotópályázati kiírás, mintegy határokon átívelve, a magyarságot összefogva. 

Svédországon kívül érdeklődtek Norvégiából, Észtországból, Finnországból, Dániából és Lettországból, ezért kiterjesztettük pályázati felhívásunkat ezekre az országokra is. 

Mindenkitől, aki szívesen fotózik és érdekli a téma, várjuk jelentkezését a fotópályázatra. Három darab fotóval lehet pályázni. 

A pályamunkákat a hungariafoto@gmail.com címre kell küldeni.

A beküldési határidő: 2017. január 31. 

Eredményhirdetés kiállítással együtt 2017. március 25-én Stockholmban, a Magyar Házban.