Felolvasómaraton Chesterben

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
2016 februárjában már részt vettem a felolvasómaratonon a budapesti iskolámmal. A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár felhívását Török Edit szervezésében nagyszerű kezdeményezésnek tartottam.
Felolvasómaraton, Chester, TanodaFelolvasómaraton, Chester, TanodaFelolvasómaraton, Chester, Tanodamargitek

Ezért örültem idén, hogy most az angliai Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjaival és családjaival élhetem át újra a közös olvasás élményét. Míg tavaly a sima tanításnak induló napon ünnepélyesen elkezdtük mi tanárok az olvasást leemelve Tamási Áron könyveit a polcról, majd folytatták a gyerekek (közel 430-an), addig tegnapra e-mailben küldtem Szabó Magda Tündér Lala című regényének részletét, hogy a felolvasómaratonon részt vehessenek a családok. A varázslat most is megtörtént, hisz lelkesen hallgatták vagy épp olvasták is magyarul a gyerekek a történetet. Többen annyira belejöttek a mesélésbe, hogy saját könyveikkel folytatták még egy kicsit az olvasást. Volt egy család, ahol pedig a regény beszerzését indították el neten. 

Tegnap este a beérkező képeket nézegetve büszkén írtam meg a beszámolónkat a szervezőknek Csíkszeredára. Bizony, most más helyzetben teljesítettük a felolvasást! Talán így még szebb a feladat!

Gratulálok a résztvevő tanodásoknak, s a névre szóló jutalom könyvjelzőket a márciusi Tanodanapon fogja megkapni minden gyermek.