Farsangi mulatság Victoriában

/ Fehér Orsolya /
feher.orsolya képe
Februárban a farsangi hangulat Victoriába is elérkezett, amikor is a Búzavirág Néptáncegyüttes táncosai adománygyűjtő vacsorát tartottak a tél elűzésének jegyében. Erre bizony nagy szükségünk volt, hiszen hosszú évek után Victoriában újra leesett a hó, méghozzá nem is kevés!

A mulatság este 6 órakor vette kezdetét, érkezéskor a vendégeknek lehetőségük volt tombolát vásárolni, melynek nyertesét az est végén hirdették ki. A tombolák vásárlásából befolyt összeg egyik fele a tánccsoport munkájának megsegítésére, a másik fele pedig a tombola nyerteséhez került. Az este folyamán licitálásra bocsátottak különféle magyar szimbólumokkal ellátott képeket, hímzett zakókat, így az aukción vásárolt tárgyakból származó összeg is a tánccsoporthoz került.

A vacsorát a tánccsoport tagjai készítették el, a menü pörkölt volt nokedlivel, vöröskáposztával és uborkasalátával. Az előkészületek már aznap délelőtt elkezdődtek, és habár a sok sürgés-forgás közepette mindenki fáradni látszott, egy-két korty pálinka után mindenki erőre kapott!

 A vacsora elfogyasztása után kezdetét vette a műsor, különféle tájegységek táncait láthattuk a tánccsoport előadásában. A táncosok vajdaszentiványi, kalotaszegi és mezőségi páros táncokat mutattak be. A táncok mellett a közönség megcsodálhatta az adott tájegység viseletét is. Habár a tánccsoport kis létszámú, de tagjai nagyon aktívak és lelkesek, a közönség hálásan nagy tapssal jutalmazta őket. A műsor végeztével sem fejeződött be a tánc és a mulatozás, a fellépők táncra invitálták az egybegyűlteket is: moldvai, illetve széki táncokat tanítottak az érdeklődőknek.

Végezetül elmondható, hogy az este nagyon jó hangulatban telt, a vacsora pedig nagyon finom volt. Köszönettel tartozunk a Búzavirág Néptáncegyüttesnek, hogy megszervezték ezt az estét, és reméljük, hogy a továbbiakban egyre többször nyílik alkalom a Társaskör és a tánccsoport együttműködésére.