Farsangi Dínomdánom Southenden

/ Tompos Krisztina /
tompos.krisztina képe
A farsang utolsó hétvégéjét is kihasználta a Southendi Magyar Közösség. Gyerekek és felnőttek együtt mulattak egy jót.
Minden korosztályt elvarázsoltak a bűvésztrükkökCsaládi vetélkedőAz első helyezett Csillag Csapat átveszi a nyereményétAz elmaradhatatlan tinidiszkó

Március 2-án, szombaton a vidámságé volt a főszerep Southend-on-Sea városában, ahol a Montágh Imre Southendi Magyar Iskola és Óvoda csapata a Farsangi Dínomdánomra várta a kicsiket és nagyokat. A program természetesen az előkészületekkel kezdődött, így a magyar iskola tanárai és a Közösség önkéntesei korábban érkeztek, hogy hozzálássanak a farsangi menü elkészítéséhez, lufit fújjanak és persze mindenhova felkerültek a magyar farsangok és bálok elengedhetetlen kellékei, a kreppapír ördöglétrák is. Nemcsak a gyerekek, de sok felnőtt is maskarába bújt, ezért aki ellátogatott a rendezvényre, igazi mesevilágba csöppenhetett, hiszen szebbnél szebb hercegnőket, bátor tűzoltókat, elbűvölő boszorkákat láthatott és még hosszan folytathatnánk a sort, annyiféle jobbnál jobb jelmezt öltöttek magukra a résztvevők.

Elsőként „Crazy Ryan” kápráztatta el bűvésztrükkjeivel a nagyérdemű közönség tagjait, akiknek nem kellett sok bíztatás, a műsor végére már mindenki együtt táncolt.

"Crazy Ryan" mindenkit megtáncoltatott

Ezután következhetett a jelmezesek bemutatása, akik között még titkosügynök és űrhajós is akadt. A program következő állomása a családi vetélkedő volt, ahol 5 csapat mérte össze tudását a nézők szurkolása közepette. A résztvevőknek a bekötött szemmel etetéstől a képkirakón át a trükkös táncversenyig sokféle nehéz próbán kellett ügyességüket és bátorságukat bizonyítaniuk. A kiélezett verseny végül a Csillag Csapat győzelmével zárult, ők vehették át az első helyezettnek járó csokoládé tortát, de a többiek is gazdagabban mehettek haza és itt nem csak az elnyert édességekre gondolunk, hanem a közös örömre, nevetésre is.

Eközben a résztvevők bőséges ételkínálatból is válogathattak attól függően, ki mit részesített előnyben: a lángost, vagy a sültkolbászt, netán a hurkát vagy a toroskáposztát. Választékban és étvágyban nem volt hiány. Desszertként pedig jöhetett a fánk a vállalkozó kedvűeknek, akik beneveztek az évek óta nagy népszerűségnek örvendő fánkevő versenybe. A több korcsoportban rendezett viadal nyertesei azok közül kerültek ki, akik a legnagyobb ügyességgel és a leghamarabb fogyasztották el a madzagról lelógatott fánkot. Ha az összes résztvevő nem is nyerhetett, az biztos, hogy mindenki jól lakott a végére.

Zárásként következett a gyerekek által már nagyon várt tinidiszkó, ahol igazi diszkóhangulatban, fény- és hangeffektek között bulizhattak kicsik és nagyok. Ezek után már csak a pakolás és takarítás volt hátra, de ahogy minden rendezvényen, segítő kezekben itt sem volt hiány, tanárok, szülők, mindenki segített, így hamarosan már csak mi tudtuk, hogy micsoda farsangi dínomdánom zajlott még nemrég az ekkor már tiszta és lufimentes teremben.