Év végi ünnepség az uruguayi Magyar Otthonba

/ Szakács Zsuzsanna /
szakacs.zsuzsanna képe
Az uruguayi Montevideóban decemberben nem csak a karácsonyi és év végi készülődések zajlanak, de a nyár is beköszönt. A naptári év végével az iskolákban és a különböző klubokban is évzáró eseményeket rendeznek.

Így történt ez az Uruguay-i Magyar Otthonban is, ahol december 4-én került sor a 80 éve működő klub hagyományos, táncműsorral egybekötött évzáró ebédjére. A szokásos, magyar finomságok helyett most az Uruguayban klasszikusnak számító válogatott, sült marhahús falatok (parilla) kerültek a szép számban érkező vendégek tányérjára.

A nemrég megválasztott elnök, Luis Ekker köszöntő szavaival kezdődött az esemény, majd az ízletes ebéd után a klub összes tánccsoportja bemutatta az új koreográfiát, amit az elmúlt 5 és fél hónapban állítottak össze Fekete Péter tánctanár vezetésével. A gyerekek felcsíki és mezővidéki táncokat, a kamaszokból álló Szivárvány csoport palatkai, az ifjúsági Tündérkert csoport magyarborzási és a felnőttekből álló Mákvirág csoport pedig széki táncokat mutatott be. Ezt követően a klub elnöke méltatta azokat a klubtagokat, akik az elmúlt 5 és fél hónap alatt magyar nyelv órára jártak és akik közül többen szép eredményeket értek el.

A táncműsor és a köszöntés végeztével a meleg időhöz illő fagylaltból álló desszert elfogyasztására került sor, majd utána tombola húzásra.

Elmondható, hogy egy újabb szép és programokban gazdag évet zárt az Uruguay-i Magyar Otthon. Most kezdődhet a nyári vakáció mindenki számára, de februárban újból tárt karokkal és gazdag programkínálattal várja tagjait és az érdeklődőket az Uruguay-i Magyar Otthon.