Denverben járt a magyar Mikulás

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Talán az év legkedveltebb és legizgalmasabb magyar ünnepét tartottuk meg a hétvégén, mármint ami a gyerekeket illeti. Sokszor nehéz a diaszpórában összeegyeztetni a hagyományokat, de a Mikulás ünnepség nem hiányozhat a repertoárból.
Kicsik és nagyon együtt a MikulássalFigyelem központjában a Mikulás"Jó voltál idén is?"Hazai ízek és minták

December 3-án Denverben járt a magyar Mikulás, akit sok-sok gyerek és család várt izgatottan. Jó volt látni, hogy hasonló módon készülnek a kicsik a Mikulás várással, sokan versekkel és énekekkel járultak hozzá a műsorhoz, hogy megmutassák a Mikulásnak: milyen jók. Nagy ováció fogadta a nagyszakállú Télapót, voltak, akik rögtön az ölébe ültek, kisebbek félve, sírva anyukájukhoz menekültek. A készülődés során új verset és éneket tanultunk együtt, reméljük jövőre már nagyon jól fog menni. Rövid Mikulás kvíz kérdéseiből kiderült számomra, hogy a magyar gyerekek nagyon tájékozottak.

Mivel mindenki nagyon jó gyerek volt, így hatalmas csomag járt jutalomként, virgácsot idén sem kapott senki! Szaloncukor, mikuláscsoki, narancs – ezek nem hiányozhattak az itteni csomagból sem, habár beszerzésük nehéz feladat volt a Mikulás segítői számára.

Nehéz néha összeegyeztetni a különféle hagyományokat, főleg a decemberi időszakban. Óvatosnak kellett lenni, hogy tiszteletben tartsuk az amerikai Mikulás szerepét, aki december 25-én reggelre érkezik meg. A gyerekek közül sokan teszik fel a kérdést: hogy van ez, mi a különbség? De szerencsére sok család őrzi a hagyományainkat. Öröm volt együtt lenni, rövid agapéval zárni a vidám délutánt.