Chesteri szőlőfürtök - A Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda alakuló gyűlése

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
Ha az ember elhagyja az országát, még ha jó ügyért teszi is, az első reggele az új helyen nem a legkönnyebb. Nekem szerencsém van, mert a mentorom és családja az első pillanattól kezdve segít és támogat a beilleszkedésben.

Megérkezésem másnapján délelőtt 10 órakor a chesteri Unity Centre-be siettünk, hogy a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda alakuló megbeszélését megtartsuk.

Leküzdve a forgalom fordított rendjét - bár az autóban hátul ülhettem, mégis, mint Alice Csodaországában éreztem magamat, hisz semmi nem azon az oldalon jött, ahol vártam..., s ez 33 éves jogosítvánnyal bizony kissé fura érzés volt-, szóval enyhén zuhogó esőben megérkeztünk, s 17 taggal megkezdtük a Tanoda gyűlését.

Mindenki pár szót mondott magáról, majd fergeteges tempójú és munkabírású mentorom, Kádárné Szász Hilda bemutatta a program 4 ösztöndíjasát, és küldetésünket vázolta.

Miután célirányosan végigmentünk a feladatok és lehetőségek listáján, körbejártuk az épületet, ahol a Tanoda működni fog kéthetente hétvégén.

Végül átadtam a budapesti Balassi Intézet tanítást segítő füzeteit, s az anyaiskolám (Budapesti Pitypang Utcai Általános Iskola) ajándék tankönyveit, gyerekkönyveit és kékfestő gyerektáncruháit.

Igen sok és érdekes feladat vár rám az elkövetkező 9 hónapban a Tanodában, s a közössèg heti rendszerességgel összejövő klubalkalmain is.

Rögtön az első őszi rendezvényre készülünk a szüret jegyében.