Búcsú a Readingi Magyar Iskolától

/ Bodor Esztella /
bodor.esztella képe
El sem hiszem, hogy milyen gyorsan elrepült ez a kilenc hónap. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb.
Népi játék napja a Readingi Magyar Iskolában

Mintha csak tegnap lett volna, amikor először léptem át a Readingi Magyar Iskola küszöbét. A tanárok, a szülők és a gyerekek barátságos, meleg fogadtatása miatt már az első pillanattól éreztem, hogy egy remek közösségbe csöppentem.

Gyönyörű pillanatokat élhettem át a tanulókkal. Ilyen volt például a sok közös népi játék, mondókázás, mesélés. Szívmelengető élmények voltak, amikor egy-egy verset vagy mondókát én taníthattam meg nekik magyarul. Csodálatos érzés látni a magyar szüleik szemében az örömöt, amikor hallgatják énekelni vagy mesélni a gyermeküket magyarul.

Nyitott rendezvényeink, a Mikulás ünnepség és a Farsang remekül sikerültek. Alkalmam nyílt megismerni olyan környékbeli magyar családokat is, akik nem tagjai a magyar iskolának. Szuper lehetőséget nyújtottak ezek a rendezvények arra is, hogy új tagokat vonzzunk be a közösségbe.

Januárban elindítottunk egy Társas klubot is, aminek nagy sikere volt a kamasz és a felnőtt korosztályban. A játéknál és a közös nevetésnél nincs is jobb közösségépítő erő.

Köszönöm mentoromnak a sok támogatást, a szülőknek és a gyerekeknek az aktivitást és a kíváncsiságot, nyitottságot. Emellett köszönöm a Readingi Magyar Iskola tanárainak is, hogy tanulhattam tőlük, támogattak és nyitottak voltak az ötleteimre.