„Amerikai vagyok, magyarul tanulok!”

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
A Hungarian Club of Colorado felkérésére, január végétől elindítottam Denverben a felnőtt magyar nyelvoktatás is. Gyerekekkel szeptember óta tanulunk magyarul írni és olvasni, de a felmérések szerint szükség van a felnőttek oktatására is.
Ha nincs tábla, megoldjuk okosbanBalassi kiadványok segítenek

Január végén tartottam meg az első magyar nyelvórát felnőtteknek. Izgatottan és felkészülten vágtam neki a hétfői napnak, hiszen délelőtt és este is tartok egy-egy órát a lelkes felnőtteknek.

Egyenlőre, a magyar ABC-vel, a kiejtésekkel, a köszönéssel és a számokkal ismerkedünk és igen büszke vagyok mind a két csoportra, mert nem könnyű feladatba vágták a fejszéjüket. A magyar nyelv, bár gyönyörű, de tapasztalatom szerint nagyon nehéz. Jelenleg négy lelkes résztvevő jár az órákra, köztük van olyan amerikai, aki a nyugdíjas idejét szeretné kihasználni, és mivel nyáron Magyarországra utazik, szeretne magyarul rendelni az étteremben. De vannak olyanok, akik magyar férjük miatt kezdik el a nyelv tanulását, illetve az állampolgárság megszerzése miatt. Óráinkat könyvtárakban tartjuk, igyekszem interaktívan megtartani az alkalmakat. Májusig remélem jól haladunk és lesz lelkes fiatal, aki tovább vigye ezeket az alkalmakat!