Varjos Zenekar koncert és táncház Bécsben

/ Farkas Dorina /
dorina.farkas képe
A Varjos zenekar koncertje és táncház várta az érdeklődőket február 15-én Bécsben a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület szervezésében.
KézműveskedésVarjos Zenekar koncertGyermektáncházGyermektáncház

A felvidéki zenekar „Garam parti randevúra” hívta a nézőket, de erdélyi dallamok és cigánynóták is szerepeltek a gazdag műsorban. A Varjos zenekar 2003 őszén alakult Párkányban. Céljául a Kárpát-medence népi kultúrájának bemutatását tűzte ki, a XX. századi népzenei gyűjtések, illetve saját tapasztalataik alapján. A zenekar elsősorban a felvidéki magyarság népzenei anyagát játssza, de előadásukban hallhatóak a mai Magyarország és Erdély területéről származó dallamok is.

A koncert előtt a gyerekeknek ezúttal is lehetőségük volt kézműveskedni Piszker Ágival, aki most is a magyar népművészet színes tárházából merített ötleteket. A kézműves foglalkozást gyermektáncház követte, a kicsik Linczenbold Maximilientől és Szabó Rubinkától tanulhattak különböző tánclépéseket, énekeket. A kicsik táncházát a Varjos zenekar koncertje követte, majd pedig felnőtteknek volt tánctanítás. A zenekar hajnalig húzta a táncházi talpalávalót, készségesen teljesítve a közönség kéréseit. Igazán jót szórakozhatott, aki ezt a programot választotta péntek estére!